Світовий банк закликає Україну не відкладати економічні реформи / фото УНІАН

Світовий банк закликає Україну не відкладати реформи для прискорення економічного зростання, оскільки при його нинішніх темпах для досягнення рівня доходів європейських країн може знадобитися від 50 до 100 років.

Читайте такожУкраїнська економіка минулого року зросла на 3,4% - Кубів

Про це йдеться в дослідженні Світового банку про економічний розвиток України, текстом якого володіє УНІАН.

Відео дня

"При наявних темпах економічного зростання, які ледь перевищують 3% в рік, для виходу на поточний рівень доходів Німеччині Україні знадобиться майже сто років", - йдеться в дослідженні.

Згідно інфографіці Світового банку, наведеною у дослідженні, для досягнення поточного рівня доходів Польщі нашій країні може знадобитися менше часу – близько 50 років.

За інформацією Світового банку, ці показники розраховані, виходячи з кількості років, необхідних для подолання розриву між показниками ВВП на душу населення в Україні та в цих країнах.

"Структурні реформи здатні зміцнити фундаментальні фактори для прискореного зростання. При відсутності реформ темпи зростання, швидше за все, залишаться мізерними", - йдеться в дослідженні.

У переліку необхідних проблем, рішення яких буде сприяти прискоренню економічного зростання, Світовий банк виділив підвищення продуктивності економіки, розширення можливостей зовнішньої торгівлі і зміцнення економічних інститутів.