REUTERS

Банк Росії підключив 91 банк до внутрішньоросійської системи міжбанківських переказів, повідомив РІА Новини один із учасників зустрічі керівництва ЦБ РФ з банкірами.

Восени минулого року почали активно звучати погрози відключення російських банків від системи міжбанківських переказів SWIFT, через яку проходять платіжні доручення більш ніж на 6 трильйонів доларів, і в якій бере участь більше 10 тисяч фінансових організацій у 210 країнах.

Читайте такожМедведєв погрожує реагувати "без обмежень", якщо відключать SWIFT

Відео дня

Своєю чергою ЦБ заявив, що з грудня запустив вітчизняний аналог SWIFT. Банк Росії тоді зазначив, що нова послуга дозволить кредитним організаціям передавати повідомлення у форматах SWIFT через Банк Росії у всіх регіонах і без обмежень.

Як повідомив співрозмовник агентства з посиланням на заступника голови ЦБ Ольгу Скоробогатову, 91 вітчизняний банк вже уклав договори з ЦБ на підключення цієї опції. Таким чином, ці банки можуть використовувати російський аналог SWIFT в міру необхідності.

Читайте такожЕксперти вважають, що відключення від SWIFT ізолює всю Росію: "це досить важке покарання"

Перший заступник голови ЦБ РФ Ксенія Юдаєва у вівторок заявила, що вважає малоймовірною можливість відключення російських банків від SWIFT, закликалавши не драматизувати ситуацію.