Четвертий рік поспіль зростають грошові перекази з Польщі / фото УНІАН

Національний банк України прогнозує зростання обсягів грошових переказів в Україну від трудових мігрантів в 2019 році на 5% - до 12,2 млрд дол. з 11,6 млрд дол. у 2018 році.

Читайте такожЗа кордоном працюють близько п'яти мільйонів українців – експерт

Про це написав голова ради НБУ Богдан Данилишин на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

За його словами, грошові перекази стають все більш вагомим джерелом валютних надходжень в Україну.

«За даними Світового банку, починаючи з 2016 року, їх обсяг стійко перевищує 10% ВВП. Зазвичай вони мають істотний позитивний макроекономічний вплив на стабільність обмінного курсу», - зазначив Данилишин.

Також він навів дані про динаміку надходжень від мігрантів в розрізі країн: «Четвертий рік поспіль зростають грошові перекази з Польщі - з 1,4 до 3,6 млрд дол. З Росії за останні роки відбулося суттєве скорочення - з 1,7 до 1,1 млрд дол. Зросли надходження зі США – з 0,5 до 0,8 млрд дол. і Чеської Республіки – з 0,3 до 0,8 млрд дол.», - додав Данилишин.

Також він зазначив продовження зростання грошових переказів з Італії, Сполученого Королівства, Німеччини, Кіпру, Ізраїлю.

Як повідомляв УНІАН, обсяг надходжень від трудових мігрантів до України в 2018 році становив близько 11,6 млрд дол., що на 25% перевищує показник 2017 року.