Ілюстрація REUTERS

Влада Китаю внесла поправки до законодавства для посилення покарань за нелегальні операції з купівлі та продажу іноземної валюти.

Читайте такожТоварообіг між Україною і Китаєм зріс майже до $9 мільярдів

Про це повідомляє ТАСС з посиланням роз'яснення Верховного народного суду і Верховної народної прокуратури КНР.

Відео дня

"Нелегальні операції з іноземною валютою, що перевищують за своїм загальним обсягом 5 мільйонів юанів (близько 741,6 тисячі доларів), або отримання від подібних операцій незаконного прибутку понад 100 тисяч юанів (близько 14,8 тисячі доларів) тепер будуть вважатися злочином. Подібні проступки будуть каратися тюремним ув'язненням терміном до п'яти років і штрафом, який буде перевищувати суму незаконного збагачення до п'яти разів. Однак в особливо тяжких випадках термін позбавлення волі може бути збільшений.

Як зазначається в репортажі, влада пішла на ці заходи для підтримки стабільності у фінансовому секторі та на національному ринку іноземної валюти. На даний час в Китаї проходить кампанія по боротьбі з тіньовим банківським сектором. У 2016 році правоохоронні органи розкрили 380 злочинних спільнот, що надавали незаконні банківські послуги загальним обсягом понад 900 мільярдів юанів (близько 133,3 мільярда доларів за чинним курсом).