Через втрату контролю у фонду не буде можливості задовольнити вимоги вкладників / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявив про загрозу втрати контролю над активами «Златобанку», що ліквідується, у зв'язку з рішенням Верховного суду про неправомірність виведення цієї фінансової установи з ринку.

Читайте такожФонд гарантування розкрив топ-5 схем виведення грошей із банків

Як повідомила прес-служба Фонду гарантування, рішення суду дає можливість колишнім акціонерам банку вивести його діяльність за межі правового поля, але не відновлює його платоспроможність і не передбачає повернення банку на ринок.

Відео дня

У фонді зазначили, що через втрату контролю над активами банку у фонду не буде можливості задовольнити вимоги вкладників і кредиторів «Златобанку» на загальну суму понад 6,5 млрд грн.

Фонд гарантування заявив, що має намір звернутися до суду за роз'ясненнями щодо прийнятого рішення після опублікування його повного тексту.

Довідка УНІАН. Протягом 2014-2017 років 96 банків в Україні втратили платоспроможність. Загальна сума коштів, отримана вкладниками банків, переданих в управління Фонду гарантування в цей період, становила майже 90 млрд грн. В даний час Фонд гарантування продовжує ліквідацію понад 90 банків в Україні.