Ілюстрація REUTERS

Президент України Петро Порошенко закликав іноземних інвесторів вкладати кошти в Україну і назвав ключові сектори, в які варто інвестувати.

Читайте такожУкраїна минулого року отримала $2,5 мільярда іноземних інвестицій - НБУ

"Сьогодні не інвестувати в Україну неможливо – 12 кварталів поспіль зростає економіка, – сказав голова держави на 15-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital. - 3,4% зростання ВВП в останній рік – це найбільше за останні 7 років економічне зростання. Банківська система стабільна і сьогодні показує рекордні прибутки. Гривня, при збереженні золотовалютних резервів та їх нарощення, зміцнюється".

Відео дня

Порошенко підкреслив, що зниження інфляції в Україні до однозначного рівня і стабільність курсу національної валюти вже дозволяють будувати довгострокові інвестиційні прогнози.

"Ми маємо кілька ключових напрямків, в які варто інвестувати", - додав голова держави. За його словами, це розвиток аграрного сектору, переробної промисловості, ІТ-сектор, логістика, машинобудування і туризм.

Як повідомляв УНІАН, Державна служба статистики оцінила зростання ВВП України в третьому кварталі 2018 року в річному вираженні у 2,8%, у другому кварталі – у 3,8%, у першому кварталі – на 3,1%.

Дані Держстату за четвертий квартал 2018 року, як і загалом за рік, поки не оприлюднені. За оцінками Національного банку, річне зростання становило 3,3%.

Надходження прямих іноземних інвестицій в економіку України, за оцінками НБУ, за 2018 рік становили 2,5 мільярда доларів, 60% з яких направлені в реальний сектор.