Глава НБУ Яків Смолій / REUTERS

Національний банк України прогнозує уповільнення в цьому році споживчої інфляції до 6,3%, та фактичні показники січня підтверджують реалістичність цих прогнозів.

Читайте такожУ Нацбанку считают зміцнення гривні короткочасним явищем

Про це заявив голова НБУ Яків Смолій в ході виступу на 15-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital.

Відео дня

"Ми очікуємо, що до кінця року інфляція знизиться до 6,3%. Результати січня показують, що інфляція потрапляє в траєкторію, що ми досягнемо цього показника", - сказав Смолій.

Також він зазначив, що при входженні інфляції в прогнозований коридор на сьогодні є всі підстави для пом'якшення монетарної політики.

Як повідомляв УНІАН, інфляція в Україні в січні 2019 року в річному вираженні у порівнянні з січнем 2018 року становила 9,2%, сповільнившись з 9,8% в аналогічному вимірі місяцем раніше.

Державний бюджет України на 2019 рік заснований на макроекономічному прогнозі зі зростанням реального ВВП на 3% при інфляції 7,4%.

Національний банк України прогнозує у 2019 році уповільнення інфляції до 6,3%, Міжнародний валютний фонд і Світовий банк – до 7,3%.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, поточного року в Україні очікується уповільнення темпів зростання споживчих цін до 7,2%.