Лише в січні великі платники податків сплатили до бюджету 20 мільярдів / фото УНІАН

За січень поточного року великий бізнес наповнив Держбюджет майже на 20 мільярдів гривень. Найбільш вагому частку надходжень склав податок на додану вартість – біля 12 мільярдів гривень.

Про це у своєму інтерв'ю інтернет-виданню taxlink.ua розповів в.о. заступника начальника Офісу великих платників податків.

Кирило Коренюк зазначив також суттєве зростання надходжень від податку на прибуток: в порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума податку в січні 2019 року збільшилась на  0,7 мільярда гривень, тобто на 65,6% й становила понад 1,8 мільярда гривень. Надходження від акцизного податку на вироблені в Україні товари перевищили 3,5 мільярда гривень.

Відео дня

"Це, до речі, 94% від усіх акцизних надходжень з українських товарів до Держбюджету у січні", - зазначив податківець.

Як повідомив К. Коренюк, наразі  Офіс великих платників податків обслуговує 1473 великих платники. "Це 0,1% від всіх юросіб-платників у країні", - повідомив податківець, додавши, що, попри таку невелику кількість платників, Офіс щорічно забезпечує біля 60% всіх податкових відрахувань до бюджету: "Офіс адмініструє податки, які сплачують найпотужніші підприємства в країні. Чисельністю їх не багато, однак саме вони забезпечують левову частину надходжень".

Варто додати, що за підсумками 2018-го року великими платниками сплачено до Державного бюджету понад 297 мільярдів гривень. Це  майже на 40 мільярдів гривень, або на 15% більше, ніж попереднього року. При цьому, частка податкових платежів від великих підприємств, які обслуговуються в Офісі, склала 56% від загальних зборів до Держбюджету.

"Ми забезпечили 77% податку на прибуток, 57% - ПДВ, 96% -- акцизного податку з вироблених в Україні товарів", - повідомив Кирило Коренюк.