Ілюстрація REUTERS

Зростання реального валового внутрішнього продукту України в четвертому кварталі 2018 року в річному вираженні – до четвертого кварталу 2017 року прискорилося до 3,4% з 2,8% в аналогічному вимірі кварталом раніше.

Читайте такожГройсман відзвітував про роботу Кабміну за рік: головні тези (фото, відео)

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України з посиланням на оперативні оцінки, зростання ВВП в четвертому кварталі 2018 року до попереднього кварталу, з урахуванням сезонного фактора становило 1,1%.

Відео дня

Показник номінального ВВП за четвертий квартал, а також дані про зростання економіки України загалом за 2018 рік поки не оприлюднені.

Згідно з наведеним графіком, ВВП України в річному вираженні зростає дванадцятий квартал поспіль, і це зростання прискорилося після уповільнення кварталом раніше.

Дані Держстату про зростання ВВП в четвертому кварталі 2018 року в річному вираженні практично ідентичні раніше озвученими оцінками Національного банку (3,3%).

Як повідомляв УНІАН, Державна служба статистики оцінила зростання ВВП України в третьому кварталі 2018 року в річному вираженні у 2,8%, у другому кварталі – у 3,8%, у першому кварталі – на 3,1%.

Дані Держстату загалом за 2018 рік поки не оприлюднені. За оцінками Національного банку, цей показник становив 3,3%, за оцінками Мінекономрозвитку – 3,2%.

Президент Петро Порошенко в ході своїх виступів озвучує дані про зростання реального ВВП України у 2018 році на 3,4%.

Кабінет міністрів прогнозує у 2019 році зростання ВВП України на 3%, Національний банк - на 2,5%, Міжнародний валютний фонд – на 2,7%, Світовий банк - на 2,9%.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, у 2019 році зростання економіки України сповільниться до 2,8%.