Ілюстрація REUTERS

В рамках засідання Комітету з питань спрощення процедур торгівлі Всесвітньої торгівельної організації, яке відбулося 12-13 лютого в Женеві, українська делегація заявила про недотримання Російською Федерацією своїх зобов'язань щодо свободи транзиту після введення Росією заборони ввозити на її територію товарів, які переміщувалися транзитом через територію України.

Читайте такожУкраїна подала до СОТ новий позов проти Росії

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Відео дня

"Представники української делегації звернули увагу членів комітету на введення Російською Федерацією заборони на ввезення на її територію окремих товарів, що переміщуються транзитом через територію України з третіх країн, які є членами СОТ", - сказано в повідомленні.

Подібні заходи, на думку української сторони, не узгоджуються з положеннями деяких статей Угоди СОТ про спрощення процедур торгівлі та, як наслідок, створюють додаткові перешкоди для транзиту.

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня 2018 року РФ прийняла постанову, яка, серед іншого, забороняє ввезення на митну територію Росії товарів, згідно з переліком, які переміщувалися транзитом через територію України.