Ілюстрація / REUTERS

Автоматична індексація пенсій в Україні торкнеться всіх. Винятки не передбачені, підвищувати рівень виплат будуть для кожного пенсіонера.

Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, передає "Обозреватель". Він нагадав, що проводитися індексація буде відповідно до закону про пенсійну реформу, який був прийнятий 3 жовтня 2017 року.

Читайте такожМіністр фінансів: Україна наздожене Польщу через 50 років

Відео дня

"У 2019-2020 роках будуть враховуватися показники інфляції в розмірі 50% річної інфляції. І показник зростання середньої зарплати за попередній рік – теж в розмірі 50%. Умовно кажучи, якщо інфляція була 9,8% за минулий рік, значить 4,9%. Якщо 25% було зростання середньої зарплати, половина – це 12,5%. тобто 17,4% зростання", – докладно пояснив Рева.

Він уточнив, що таким чином базовий розрахунок пенсій при перерахунку за 2014-2016 рік становив 3764 гривні. Далі це множилося на коефіцієнт трудового стажу і коефіцієнт заробітку. Тепер базовий показник в 3764 буде помножений на 1,174.

"І у нас є категорія громадян, у яких великий стаж, але був маленький заробіток в СРСР через те, що була така соціальна політика. Ось для цих громадян ми розробляємо механізм індексації, який дозволить їм мати більшу пенсію", – запевнив міністр.