Власники "євроблях" сплатили до бюджету понад 11 мільярдів / фото УНІАН

Державна фіскальна служба України (ДФС) провела розмитнення за новими пільговими умовами понад 200 тис. автотранспортних засобів із іноземною реєстрацією на суму понад 11 млрд грн, які буде спрямовано на підвищення пенсій для українців.

Читайте такожПідвищення пенсій в Україні торкнеться всіх: Рева розкрив деталі індексації

Відео дня

Відповідну заяву зробив президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Івано-Франківської області, передає прес-служба глави української держави.

«Вже понад 200 тис. автомобілів розмитнено, а до Пенсійного фонду надійшло 11 млрд грн станом на зараз. Так треба працювати. А тепер я вас питаю: а куди ми ці 11 млрд грн Пенсійного фонду маємо спрямувати? На індексацію пенсій. Щоб нікуди воно більше не йшло, тому ми й направили їх до Пенсійного фонду. Кому? Тим, хто має найменші пенсії на рівні мінімальної», - цитує прес-служба Порошенка.

У повідомленні з посиланням на главу держави підкреслюється, що в першу чергу підвищення таких виплат торкнеться тих пенсіонерів, які не отримали відповідну індексацію в 2015-2016 роках.

«І в першу чергу ми повинні зробити це там, де не змогли проіндексувати в 2015-2016 роках. Бо ті, хто отримує мінімальну пенсію, ні в 2015 році, ні в 2016 році індексації не отримали, бо всі кошти йшли на армію», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України прогнозує збільшення кількості розмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією на пільгових умовах до 250-300 тисяч.

З 25 листопада 2018 року в Україні діють зміни до Податкового та Митного кодексів про зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Зокрема, передбачено введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його об’єму, а також 90-денний пільговий період дії коефіцієнта 0,5 для ставки розрахунку податку за розмитнення автомобілів, ввезених із 1 січня 2015 року до набуття чинності законом.

22 лютого закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автомобілів платитимуть акцизний податок за повною ставкою.

До ухвалення законів власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів та не чинити тиск на власників транспортних засобів із єврономерами.