Ілюстрація REUTERS

Державна служба з питань праці України (Держпраці) у 2018 році найбільше порушень трудового законодавства зафіксувала у сфері оплати праці, на даний час заборгованість підприємств з виплати заробітної плати своїм працівникам перевищує 2,6 млрд грн.

Читайте такожУ Кабміні похвалилися: рівень тіньової економіки в Україні - найнижчий за десять років

Як повідомив на прес-конференції глава Держпраці Роман Чернега, при цьому основними боржниками із заробітної плати, як і раніше, залишаються економічно активні підприємства.

Відео дня

"Найбільше порушень трудового законодавства традиційно залишається у сфері оплати праці. Тобто звертаються громадяни до Держпраці, територіальних управлінь з проханням роз'яснити, перевірити роботодавця. Причиною таких звернень є порушення виплат заробітної плати", - зазначив Чернега.

За його словами, на сьогодні погашено 640 млн грн боргу із зарплати перед 104 тис. працівників.

Разом з тим, очільник Держпраці зазначив, що найбільшим боржником із виплати зарплат є державний концерн "Укроборонпром", який об'єднує головні оборонно-промислові підприємства країни, який заборгував своїм працівникам близько 400 млн грн зарплати.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, заборгованість з виплати заробітної плати в Україні в грудні 2018 року скоротилася порівняно з листопадом 2018 року на 6,2% і на 1 січня 2019 року становила 2,65 млрд грн, при цьому з початку 2018 року заборгованість з виплаті зарплати зросла на 11,7%.

Зокрема, заборгованість працівникам економічно активних підприємств на 1 січня поточного року становила 1,46 млрд грн, що на 10,2% менше показника на 1 грудня 2018 року.