Ілюстрація REUTERS

Європейська Бізнес Асоціація підтримує кроки Міністерства соціальної політики щодо детінізації ринку оплати праці, але закликає підходити до розв'язання проблеми тіньової зайнятості стратегічно, насамперед через оновлення трудового законодавства.

Читайте такожЕксперти розкритикували законопроект Мінсоцполітики про обмеження використання фізосіб-підпріємців

Як йдеться у повідомленні асоціації, переданому УНІАН, легальному бізнесу дійсно важко конкурувати з тими, хто намагається обходити закон, проте насамперед необхідний сучасний Трудовий кодекс України, який знаходиться у Верховній Раді та чекає розгляду у другому читанні (законопроект №1658).

Відео дня

Крім того, як зазначили в ЄБА, необхідно знизити податкове навантаження на фонд оплати праці й при цьому керуватися зваженим підходом до специфіки ІТ-бізнесу, щоб високоякісні ІТ-фахівці не мігрували в країни з комфортнішими умовами праці для цієї індустрії.

Крім того, потрібно прораховувати ефекти від впровадження всіх ініціатив ще до їх прийняття, враховуючи специфіку окремих сфер та сучасні умови ведення бізнесу в країні.

За оцінками ЄБА, у разі ухвалення законопроекту в нинішньому вигляді може істотно зрости вартість професійних послуг, особливо креативних і високотехнологічних напрямків, що вимагають наявності специфічних знань та компетенцій. Конкурентоспроможність українських компаній на світових ринках у такому разі може опинитися під загрозою, а економічні ефекти всередині країни також будуть під питанням.

Також повідомляється, що ЄБА надасть свої коментарі та зауваження до законопроекту найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, Мінсоцполітики пропонує жорстко обмежити використання фізичних осіб-приватних підприємців замість повноцінного найму на роботу. В оприлюдненому міністерством законопроекті встановлено сім критеріїв, збіг за трьома з яких дає підставу вважати відносини трудовими.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв провести широке обговорення законопроекту Мінсоцполітики із залученням експертів і профільних асоціацій.