Ілюстрація REUTERS

Фінансовий холдинг JPMorgan Chase, який входить до "великої четвірки" банків США, розробив власну криптовалюту.

Читайте такожВитрати на майнінг біткойна перевищили його реальну вартість

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Новоспечена криптовалюта, що отримала назву JPM Coin, побудована на основі блокчейн-технології Quorum - модифікованого для потреб банку варіанту Ethereum. Його головна відмінність - приватність: тоді як протокол Ethereum є відкритим і загальнодоступним, Quorum дозволяє шифрувати всі дані так, щоб доступ до них мали лише учасники угоди", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що JPM Coin є фіатною валютою: одна монета JPM Coin еквівалентна 1 долару США. При цьому, на відміну від більшості інших стейблкойнів, дану криптовалюту можна придбати на відкритому ринку: відповідно до задуму, при кожному запиті на грошовий переказ з боку клієнта JPMorgan Chase генеруватиме необхідну порцію токенів, яку одразу ж переведуть всередині системи самого банку, викуплять на еквівалентну суму в доларах США і знищать.

"Таким чином, JMP Coin буде виступати виключно як внутрішня розрахункова одиниця - свого роду оцифрована версія долара США", - підкреслює видання.

Передбачається, що за допомогою власної "крипти" холдингу вдасться скоротити час, необхідний для здійснення транзакцій (цифровий токен дозволяє проводити розрахунки цілодобово в режимі реального часу, тоді як традиційні грошові перекази обмежені тривалістю платіжного дня, а також тим, що банки та компанії в різних країнах використовують різні системи), і відмовитися від послуг таких застарілих структур, як SWIFT.

Наостанок зазначимо, що спочатку фінансисти мають намір використовувати JPM Coin для міжнародних грошових переказів між основними корпоративними клієнтами, трохи пізніше компанія спробує використовувати токени при здійсненні операцій з цінними паперами.