Ілюстрація REUTERS

Приватне акціонерне товариство "Київська кондитерська фабрика "Рошен", що входить до складу найбільшого виробника кондитерської продукції в Україні корпорацію Roshen, закінчило 2018 рік з чистим прибутком 11,1 мільйона гривень, що у 4 рази більше показника роботи підприємства за 2017 рік.

Читайте такожУ Roshen підтвердили торгівлю з невизнаним Придністров’ям

Про це йдеться в повідомленні про зборах акціонерів фабрики, яке призначено на 26 березня, розміщеному в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Відео дня

Згідно з повідомленням, компанія планує спрямувати 5% прибутку на поповнення резервного капіталу, а 95% залишити нерозподіленим. Водночас виплачувати дивіденди за 2018 року київська фабрика "Рошен" не має наміру.

Крім того, акціонери розглянуть на зборах питання про збільшення статутного капіталу підприємства на 330 мільйонів гривень - до 505,8 мільйона гривень шляхом додаткової непублічної емісії 1,32 мільярда простих неіменних акцій номінальною вартістю 0,25 гривні/штука.

Довідка УНІАН. Корпорація Roshen - один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів. Загальний обсяг виробництва кондитерських виробів в корпорації становить 450 тисяч тонн/рік. До складу Roshen входять українські фабрики (Київська, дві виробничі площадки у Вінниці, Кременчуцька); дві виробничі майданчики Липецької кондитерської фабрики (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва), Bonbonetti Choco Kft (Будапешт, Угорщина), а також масло-молочний комбінат "Бершадьмолоко", який забезпечує фабрики корпорації молочною сировиною.