Гроші від розмитнення "євроблях" підуть на додаткові виплати пенсіонерам / фото УНІАН

У березні-квітні 2019 року держава виплатить додатково 2410 гривень пенсіонерам, що отримують мінімальну та меншу ніж мінімальну пенсії. Кошти виплатять через додаткові надходження до Пенсійного фонду від розмитнення авто на єврономерах.

Читайте такожЗ 23 лютого власники "євроблях" сплачуватимуть акцизний податок без знижки, з травня - серйозні штрафи

Про це повідомляє Громадське.ua.

Відео дня

"Ми сьогодні знайшли можливість, щоб повернути пенсіонерам, і в першу чергу тим, у кого найменший рівень пенсії - мінімальна та нижче мінімальної - повернути індексацію 2015-2016 років. За приблизними підрахунками, ми вийшли на цифру 2410 гривень", - повідомив президент України Петро Порошенко під час наради у Пенсійному фонді 25 лютого 2019 року.

За словами Порошенка, виплати отримають лише ті пенсіонери, які після індексації, яка відбудеться 1 березня, отримають найменші пенсії.

"Будуть і ті, хто отримає 800, 900 та 1000 гривень - їм компенсувати не потрібно, а тим хто отримає 100 та 200 гривень - вони отримають компенсацію протягом березня-квітня", - додав Порошенко.

Водночас міністр соціальної політики України Андрій Рева зазначив, що 2410 гривень - це та сума, яку пенсіонери недоотримали внаслідок відсутності індексації у 2014-2015 роках.

Зазначимо, що станом на 19 лютого українці розмитнили 124 тисячі "євроблях", сплативши до бюджету 7,67 мільярда гривень.

Як повідомляє УНІАН, раніше у Верховній Раді України зареєстрували законопроект, яким пропонують продовжити пільговий період розмитнення авто на єврономерах до 23 травня 2019 року. Протягом пільгового періоду вартість розмитнення авто зменшена вдвічі.

23 листопада 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон, який спрощує процедуру розмитнення автівок, зокрема з європейськими номерами, та закон, який підвищує відповідальність за порушення правил розмитнення автомобілів. Відповідно до закону, всі доходи, які держава отримає від розмитнення, направляться до Пенсійного фонду.