Держбанки скоротили прострочену заборгованість за кредитами / фото УНІАН

Державні банки України в 2018 році скоротили прострочену заборгованість за кредитами на 5 мільярдів гривень, а також провели реструктуризацію на 21 мільярд гривень.

Читайте такожДержавний "Укргазбанк" наблизився до приватизації

Про це йдеться в першому регулярному звіті про стан роботи держбанків з непрацюючими кредитами, опублікованому на сайті Міністерства фінансів.

Відео дня

У Мінфіні нагадали, що в липні минулого року Рада з фінансової стабільності створила комітет з врегулювання непрацюючих кредитів державних банків, яким були розроблені рекомендації для банків.

Мінфін також назвав пріоритетним завданням впровадження інструментів та механізмів, які сприятимуть прискоренню вирішення проблеми непрацюючих кредитів.

Довідка УНІАН. Держава через Міністерство фінансів володіє чотирма з найбільших за обсягом активів банками – "ПриватБанком", "Укрексімбанком", "Ощадбанком" та "Укргазбанком".

За інформацією Національного банку, на початок року частка непрацюючих кредитів в українській банківській системі становила 52,85%, при цьому в держбанках показник склав 67,92%.