Фото УНИАН

Національний банк України планує скасувати реєстрацію кредитних договорів з нерезидентами

«Робота щодо скасування функції реєстрації регулятором кредитних договорів з нерезидентами ввійшла у свою фінальну фазу», - написав на своїй сторінці в мережі Facebook директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування НБУ Леонід Антоненко.

За його словами, в цілому у системі Нацбанку виконанням функції видачі реєстраційних свідоцтв займаються близько 16 осіб.

Відео дня

«Ця функція-монстр поглинала половину наглядового персоналу в регіонах, що відповідає за реєстраційні та ліцензійні процедури. Ніхто в Нацбанку не зміг мені відповісти на запитання, навіщо Нацбанку потрібно видавати ці свідоцтва. Всі хочуть їх позбутися. Ніхто не бачить у них жодної користі», - написав він.

За його словами, в лютому співробітники НБУ, що займаються видачею реєстраційних свідоцтв, одержали попередження про скорочення, і в квітні закінчується термін їх попередження. Антоненко зазначив, що до цього часу реєстраційні свідоцтва мають бути скасовані.

Читайте такожНацбанк за рік хоче збільшити монетарну базу майже на 100 млрд гривень

Як повідомляв УНІАН, відповідно до Указу президента України № 734 від 27 червня 1999 року всі позики і кредити, отримані від нерезидента, підлягають реєстрації в Нацбанку.