В Україні стартувала монетизація субсидій / фото УНІАН

У березні домогосподарства отримають гроші в розмірі призначеної їм субсидії за лютий, що в деяких випадках досягає 24 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Читайте такожУ Мінсоцполітики розповіли, де можна отримати "живі" гроші за субсидіями

«Готівкова форма застосовується до одержувачів, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період із жовтня по грудень 2018 року. Вже в березні 2019 року домогосподарства отримають гроші в розмірі призначеної їм субсидії за лютий, в середньому це становить 1681 гривню - це середній показник. Однак субсидії мають індивідуальний характер, і їх розмір коливається від 0 до 24 тисяч гривень. Аналогічні виплати вони отримають до кінця опалювального сезону - в квітні (за березень) і травні (за квітень) 2019 року», - цитує прес-служба міністра соціальної політики Андрія Реву.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона відбуватиметься в три етапи: перший етап почався 1 січня 2019 року і розповсюджуватиметься на тих громадян, які звертатимуться за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації мають бути залучені громадяни, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

7 лютого Кабінет міністрів України скоротив до одного місяця максимальний період простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

Крім цього, затверджена Кабміном постанова передбачає, що з 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам, які таку субсидію отримували протягом опалювального сезону 2018-2019 років на підставі їхніх звернень до 31 грудня 2018 року, здійснюється лише після подачі нової заяви (в якій обов'язково вказується номер мобільного телефону заявника) та декларації.