Ахметов піднявся на 62 позиції в рейтингу Forbes / фото shakhtar.com

В оновленому рейтингу найбагатших людей світу за версією журналу Forbes, як і раніше, сім доларових мільярдерів із України.

Читайте такожАМКУ не побачив у діях ДТЕК Ахметова зловживання монопольним становищем

Як повідомляється на сайті видання, найбагатшим з них є власник «Метінвесту», СКМ та ДТЕК Рінат Ахметов.

Відео дня

Згідно з даними Forbes, за рік Ахметов збільшив свій статок на 500 млн доларів і піднявся в рейтингу відразу на 62 позиції, посівши 272-ге місце в рейтингу.

Далі йде власник Ferrexpo Костянтин Жеваго, який зайняв 1511 місце. Його статки оцінили в 1,5 млрд доларів.

Власник агрохолдингу МХП Юрій Косюк зайняв 1605 місце з капіталом 1,4 млрд доларів. Одну сходинку з ним ділить власник «Інтерпайп» Віктор Пінчук - його капітал Forbes також оцінив у 1,4 мільярда доларів.

Співвласник групи «Приват» Геннадій Боголюбов на 1818 місці з капіталом 1,2 млрд доларів. Його партнер Ігор Коломойський розмістився на 1941 місці з капіталом 1,1 млрд доларів.

Замикає український топ мільярдерів власник «Смарт-Холдингу» Вадим Новинський з 1 млрд доларів на 2057 місці. Він повернувся до списку мільярдерів Forbes після чотирирічної відсутності.

Нагадаємо, за версією Forbes глава Amazon Джефф Безос залишився найбагатшою людиною у світі. Згідно з представленою інформацією, його статок зріс на $19 млрд і становить $131 млрд.

Уточнюється, що питання про те, чи збереже він лідируюче місце в рейтингу наступного року після розлучення з дружиною Маккензі Безоз, яка може отримати половину статку, залишається відкритим.