Ощадбанк вже виплатив українцям майже 20 мільйонів по монетизації субсидій / фото УНІАН

Державний "Ощадбанк" в рамках започаткованої масштабної кампанії по монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг з 12 березня почав проводити виплати українцям планово і без збоїв.

Читайте такожВідсьогодні українцям почнуть видавати субсидії готівкою (відео)

Про це сказано на сайті уряду з посиланням на дані фінустанови.

Відео дня

Зокрема, у перший день виплат через систему платежів "Швидка копійка" виплачено субсидій на суму 19,4 мільйона гривень, які були оформлені 11 172 переказами. На карти українцям зараховано 204 224 перекази на суму 333,4 мільйона гривень.

"Кампанія триває", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона проходитиме у три етапи: перший етап розпочався 1 січня 2019 року і буде поширюватися на тих громадян, які будуть звертатися за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації мають бути притягнуті громадяни, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

У березні домогосподарства отримають готівкові кошти в розмірі призначеної їм субсидії за лютий, яка в деяких випадках сягає 24 тисяч гривень.

Зекономлені кошти отриманої від держави субсидії у грошовій формі після оплати комунальних послуг можна витратити на свій розсуд.