Ілюстрація REUTERS

Завчасна реєстрація на конкретний час через сайт банку допоможе уникнути великих черг у відділеннях «Ощадбанку» на отримання субсидій живими грішми в рамках монетизації, а також інших банківських послуг.

Читайте такожВід 0 до 24 тисяч гривень: названо розмір субсидій «живими» грошима

Про це на брифінгу заявив заступник начальника головного управління «Ощадбанку» з роздрібного бізнесу в місті Києві і Київській області Олег Римарев.

Відео дня

«Ми всім нашим клієнтам пропонуємо зареєструватися, щоб не створювати черги. Зокрема, на сьогодні на сайті лише міста Києва було зареєстровано на відвідування на певний час понад 3,5 тисячі клієнтів», - сказав він.

За його словами, люди, які приходять на конкретний час за попереднім записом, можуть отримати будь-які банківські послуги, зокрема й субсидію в грошовій формі, банківський переказ тощо, швидше і з вищою якістю обслуговування.

«Усі відділення можуть забезпечити виплату коштів у рамках монетизації. Водночас, усі ті, клієнти, які записалися на конкретний час до того чи іншого відділення, будуть швидше забезпечені якісним обслуговуванням, ніж жива черга, яка приходить до відділення», - пояснив він.

Римарев наголосив, що банк також рекомендує, щоб уникнути черг оформлювати картки «Ощадбанку», щоб отримувати всі виплати, зокрема й субсидії, на рахунок.

«Усім клієнтам, оскільки це набагато зручніше, ми пропонуємо, щоб вони не приходили у відділення, а отримували кошти через картки. За вчорашній день було оформлено карток для виплат по субсидіях понад 2,5 тисячі», - сказав він.

Представник «Ощадбанку» також повідомив, що працівниками банку також максимально активно пояснюються переваги оплат комунальних платежів через Інтернет, для того, щоб клієнти без перешкод оплачували платіжки дистанційно.

«На сайті КМДА також є відповідний «Кабінет киянина». Там власники карт киянина можуть безкоштовно оплатити рахунки за комунальні послуги», - пояснив Римарев.

Він також повідомив, що кількість звернень клієнтів у банк сьогодні значно збільшилася порівняно з учорашнім днем, коли «Ощадбанк» почав виплати субсидій грішми.

Як повідомляв УНІАН, державний «Ощадбанк», у рамках розпочатої масштабної кампанії з монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, з 12 березня почав проводити планові виплати українцям. Зокрема, першого дня виплат через систему платежів «Швидка копійка» виплачено субсидій на суму 19,4 млн грн, які було оформлено 11 172 переказами. На карти українцям зараховано 204 224 перекази на суму 333,4 млн грн.

В Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона відбуватиметься в три етапи: перший етап почався 1 січня 2019 року і поширюватиметься на тих громадян, які будуть звертатися за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації мають бути залучені громадяни, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року. На третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

У березні домогосподарства отримають гроші в розмірі призначеної їм субсидії за лютий, що в деяких випадках сягає 24 тисяч гривень.

Зекономлені кошти отриманої від держави субсидії в грошовій формі після оплати комунальних послуг можна витратити на свій розсуд.