Ілюстрація REUTERS

Україна виконала більшість умов для отримання чергового траншу кредиту в рамках діючої програми з Міжнародним валютним фондом.

Читайте такожМВФ може відкласти надання Україні нового траншу кредиту – експерти

Про це заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова під час презентації звіту про виконання державного бюджету України за 2018 рік.

Відео дня

«Більшість умов, які повинні бути виконані до кінця березня, на сьогодні виконані або знаходяться в процесі виконання і повинні бути виконані найближчим часом», - сказала Маркарова.

Вона підкреслила, що діюча програма з МВФ досить реалістична, і Мінфін не бачить жодних проблем з її виконанням.

Довідка УНІАН. Рада директорів МВФ затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 млрд дол. Україна отримала перший транш за новою програмою обсягом 1,4 млрд дол. 21 грудня 2018 року. Отримання двох траншів за 1,3 млрд дол. очікується за підсумками перегляду виконання програми в травні і в листопаді.

Конституційний суд 26 лютого визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення). За інформацією Національного антикорупційного бюро України, через це рішення всі провадження щодо корупціонерів будуть закриті.

Після оголошення рішення КС у міжнародній організації боротьби з корупцією Transparency International заявили про загрозу для України втратити безвізовий режим з Євросоюзом, а країни «Великої сімки» (G7) і Світовий банк назвали це рішення великою поразкою в боротьбі з корупцією в нашій країні.

За інформацією Національного банку, рішення Конституційного суду стало одним із ключових питань дискусії з представниками МВФ, технічна місія якого працювала в Києві з 5 по 13 березня, але поки Фонд будь-яких рішень з цього питання не приймав. В цілому Нацбанк поки не бачить ризиків для продовження співпраці з МВФ, відзначаючи, що робота продовжується в звичайному режимі.