З початку року в Україні діє монетизація субсидій на комуналку / фото УНІАН

Кабінет міністрів в рамках запущеної програми монетизації виплатив громадянам більше 350 мільйонів гривень, а сам механізм виплат працює злагоджено.

Читайте такожУ Мінсоцполітики розповіли українцям, що робити з невикористаною субсидією

Як повідомляє прес-служба уряду, про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Відео дня

"Ми вже виплатили понад 350 мільйонів гривень субсидій. Процес пішов. Ці гроші належать українцям. Фактично до нового опалювального сезону прийдемо з працюючою системою", - цитує прем'єр-міністра прес-служба.

Він додав, що одним з ключових переваг монетизації є можливість ефективно використовувати ресурси і залишати зекономлені на комунальних платежах кошти на власні потреби.

Як повідомляв УНІАН, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона буде проходити у три етапи: перший етап розпочався 1 січня 2019 року і буде поширюватися на тих громадян, які будуть звертатися за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації повинні бути залучені громадяни, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

7 лютого Кабінет міністрів України скоротив до одного місяця максимальний період простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

Крім цього, затверджене Кабміном постанова передбачає, що з 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам, які отримували таку субсидію протягом опалювального сезону 2018-2019 років на підставі їх звернень до 31 грудня 2018 року, здійснюється тільки після подання нової заяви (в якому обов'язково вказується номер мобільного телефону заявника) та декларації.