Відповідні зміни набули чинності 17 березня / фото УНІАН

Кабінет міністрів України змінив перелік виробничих і технологічних операцій, за якими визначається країна походження під час імпорту товару в нашу країну.

Читайте такожНацбанк назвавши п'ять причин зміцнення гривні

Як повідомили в прес-службі Державної фіскальної служби України (ДФС), дані зміни містяться у відповідній постанові уряду, яка набула чинності 17 березня.

Відео дня

У повідомленні наголошується, що дана постанова прийнята в рамках виконання Україною зобов'язань, взятих згідно з Угодою про асоціацію між нашою країною та Європейським Союзом.

Зокрема, вищезазначений перелік виробничих і технологічних операцій доповнено новими 465 товарними позиціями, зокрема кондитерськими виробами, текстильною продукцією, кухонними приладами та виробами з чорних металів.

«Відповідно до статті 36 Митного кодексу України, новий перелік застосовується до товарів походженням з країн, з якими Україна не уклала угоди про вільну торгівлю, для цілей справляння ставок ввізного мита Митного тарифу України», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомляв УНІАН, за даними Державної служби статистики, імпорт товарів і послуг в Україну в 2018 році зріс на 14,3% - до 62,945 млрд дол., експорт – на 8,6%, до 57,118 млрд дол. При цьому зовнішньоторговельний баланс України в 2018 році зведений з дефіцитом в 5,826 млрд дол., що в 2,3 раза вище дефіциту за 2017 рік.