Банкір спрогнозував зниження Нацбанком облікової ставки до кінця цього року / фото УНІАН

Національний банк України до кінця поточного року поступово знизить облікову ставку до 15% річних з нинішніх 18%, вважає голова правління "ОТП Банку" Тамаш Хак-Ковач.

Читайте такожНацбанк назвавши умови зниження облікової ставки

"Економічне зростання в Україні становитиме близько трьох відсотків, інфляція – 7,7%, облікова ставка до кінця року буде поступово знижена до 15%, курс гривні буде в діапазоні 28-30 гривень за долар, а зарплати зростуть на 15%", - сказав банкір в інтерв'ю УНІАН.

Відео дня

За його прогнозами, зростання споживчого кредитування в банківській системі України складе близько 40%, корпоративного – 11%.

"По прибутку цей рік має бути приблизно таким же, як попередній. На ринку чотири-п'ять банків дають 75% прибутку системи, і ми серед них. Але 2020 рік буде набагато складніше", - додав Хак-Ковач.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк в березні цього року вирішив зберегти облікову ставку на рівні 18% річних четвертий раз поспіль - після аналогічного рішення в жовтні та грудні 2018, а також у січні 2019 року. Останній раз Нацбанк знижував облікову ставку майже два роки тому - у травні 2017 року, після чого зберігав або підвищував її.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті УНІАН