REUTERS

Національний банк України усвідомлює, що встановлені жорсткі обмеження регулятора на валютному ринку створюють перешкоди для легального бізнесу, і готовий надавати підтримку легальному бізнесу, але при цьому перешкоджатиме нелегальному.

Про це заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева в ході зустрічі з топ-менеджментом компаній - членів Американської торгової палати.

«Як підвищити прозорість страхового або перестрахового бізнесу - я вам скажу просто. Проаналізуйте, будь ласка, яка кількість з перестрахового бізнесу є бізнесом, а яка - реальне виведення грошей. Якщо ви відповісте на це запитання сьогодні, якщо покажете статистику, то тоді я вам скажу, що легальний бізнес ми однозначно підтримаємо, нелегальний - будемо зупиняти. Компанії, які займаються не перестрахувальним бізнесом, а виведенням грошей з країни, повинні бути покарані», - сказала Гонтарева.

Відео дня

Читайте такожГонтарева не бачить фундаментальних причин для девальвації гривні

За її словами, регулятор розуміє, що жорсткі обмеження НБУ на валютному ринку створюють складнощі для імпортерів.

«З кожним днем легальному бізнесу буде все краще і краще, а нелегальному - все гірше і гірше. Та кількість банків, які займалися відмиванням грошей на території нашої країни останні 10 років, ви бачили, як ми з ними боремося, як 8 цих банків було виведено з ринку. І повірте мені, останні мітинги, які виглядають мирними мітингами під стінами Нацбанку, пов'язані однозначно з власниками одного з останніх банків, який було виведено за відмивання грошей», - додала голова НБУ.