ZN.UA

Чистий відтік капіталу з Росії в лютому, за попередніми даними, збільшився до 15 мільярдів доларів проти 9 мільярдів доларів у січні, повідомив Внешэкономбанк (ВЭБ), передає Прайм.

"За нашою попередньою оцінкою, чистий відтік капіталу в лютому збільшився до 15 мільярдів доларів проти 9 мільярдів доларів у січні. Це досить високий рівень, враховуючи те, що населення перестає бути активним гравцем на валютному ринку", - повідомив заступник голови ВЭБу Андрій Клепач.

Читайте такожМіжнародні резерви Росії за тиждень скоротилися ще на $5 мільярдів

Відео дня

"Зниження інвестицій у січні-лютому поки недостатньо відображає умови, що змінилися. Ми очікуємо, що їх спад посилиться в найближчі місяці, беручи до уваги обмежувальні ставки за новими позиками, високий рівень невизначеності і пік платежів за зовнішніми позиками", - вважає він.

У понеділок, 23 березня, глава Мінфіну Антон Силуанов у Держдумі заявив, що відтік капіталу з РФ в поточному році становитиме 70-90 мільярдів доларів.

Читайте такожБанк Росії: відтік капіталу цього року становитиме $111 мільярдів

Офіційний прогноз МЕР щодо відтоку капіталу цього року становить 115 мільярдів доларів, однак голова відомства Олексій Улюкаєв говорив, що, за останніми оцінками, відтік буде нижчим - менше 100 мільярдів доларів.