Минфин проводит конкурс на должность главы ГФС / Фото УНИАН

На участь у конкурсі на заміщення вакантної посади голови Державної фіскальної служби, який був оголошений після звільнення попереднього керівництва служби за результатами службового розслідування, подали заявки 66 кандидатів, повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Зокрема, на посаду голови ДФС претендують виконуючий обов'язки голови служби Максим Мокляк, чинний голова інформаційно-комунікаційного департаменту ДФС Віктор Косарчук, депутати від Блоку Петра Порошенка Роман Насіров, Оксана Продан, Ніна Южаніна і Валерій Пацкан, а також екс-депутат Микола Катеринчук.

Крім того, подав свою заявку й звільнений заступник міністра фінансів Денис Фудашкін, а також голова громадської ради при ДФС Юлія Дороговоз.

Відео дня

Читайте такожМінфін 23 квітня представить кандидатів на пост голови фіскальної служби

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України за погодженням із прем'єр-міністром продовжило термін проведення конкурсу на посаду нового голови Державної фіскальної служби до 23 квітня включно.

Кабінет міністрів України 23 березня прийняв відставку голови Державної фіскальної служби (ДФС) Ігоря Білоуса, а також звільнив його заступників - Володимира Хоменка і Анатолія Макаренка, які курирували податкову міліцію та митницю.

Урядове рішення ґрунтувалося на рекомендації урядової комісії. Вона була створена за розпорядженням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і до її завдання входило розслідування діяльності керівництва Державної фіскальної служби. Комісія завершила роботу, опрацювавши близько 250 скарг бізнесу.

У зв'язку зі звільненням голови ДФС прем'єр Яценюк доручив міністру фінансів Наталії Яресько очолити конкурсну комісію, яка займатиметься відбором нового голови ДФС. Прем'єр дав голові Мінфіну два тижні до проведення конкурсу.