REUTERS

Про це повідомляється у матеріалах Національного банку України для інформаційного дня з питань співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями в НБУ.

Національний банк нагадав, що з 11 березня діє нова програма з Міжнародним валютним фондом, в рамках якої 13 березня отримано перший транш близько 5 млрд дол.

Читайте такожМВФ наполягає на завершенні переговорів про реструктуризацію боргу України до червня

Відео дня

«Перший перегляд реалізації Україною нової програми запланований на травень цього року, виплата другого траншу обсягом 1,8 млрд СДР (спеціальні права запозичення - близько 2,462 млрд дол. США) - на середину червня», - сказано в документі.

Як повідомив під час заходу директор департаменту міжнародних зв'язків НБУ Сергій Круглик, на даний час регулятор працює над просуванням законодавчих ініціатив, які необхідно прийняти у Верховній Раді до перегляду програми. «У програмі чітко окреслені всі закони і нормативні документи, які потрібно змінити. Є список на дві сторінки із законів», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування загальним обсягом 17,5 млрд дол. строком на 4 роки. Нова програма дозволить відкрити доступ до міжнародного фінансування близько 40 млрд дол. у найближчі 4 роки. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня.

Раніше УНІАН повідомляв, що золотовалютні резерви завдяки кредиту МВФ зросли майже до $10 мільярдів.