Кабмин определил размер средней зарплаты / Фото УНИАН

Кабінет міністрів України затвердив показник середньої зарплати, необхідний для визначення та призначення пенсійних виплат, за лютий на рівні 3183 грн, що на 63 грн більше за аналогічний показник у січні, йдеться в повідомленні Пенсійного фонду, опублікованому на сайті уряду.

«Затверджено показник середньої заробітної плати на одного застрахованого (в системі загальнодержавного пенсійного забезпечення - УНІАН) громадянина у сумі 3182 грн 6 копійок, - йдеться в повідомленні. - Цей показник враховуватиметься при визначенні коефіцієнта заробітної плати за лютий 2015 року для призначення пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

У січні показник середньої зарплати становив 3120 грн, що, в свою чергу, було на 880 грн менше за показник середньої зарплати у грудні 2014 року.

Відео дня

Читайте такожДепутати не захотіли знімати обмеження на виплату пенсій «особливим категоріям»

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України розраховує провести індексацію заробітних плат і пенсій до кінця 2015 року за умови припинення війни і відновлення економіки. Зокрема, міністр соціальної політики України Павло Розенко зазначав, що розмір мінімальної зарплати і пенсії зросте з 1 грудня 2015 року в середньому на 13%.

При цьому в Пенсійному фонді зазначали, що бюджет фонду на 2015 рік, затверджений урядом із дефіцитом 19 млрд грн, розраховано з огляду на збільшення загальнодержавного фонду заробітних плат на 5,6% та індексації мінімальних пенсій і прожиткового мінімуму з 1 грудня поточного року.