В России придумали, как избавить крымчан от долгов перед украинскими банками / ru.tsn.ua

15 травня Державна Дума РФ планує розглянути законопроект про введення в окупованому Криму мораторію на банківську та іншу супутню діяльність юридичних осіб-резидентів України, передають "Новини Криму".

На сайті Думи йдеться, що комітет Держдуми з фінансового ринку схвалив документ і запропонував прийняти його до розгляду.

Читайте такожВ окупованому Криму ростуть проблеми з виплатою зарплатЗаконопроектом пропонується ввести мораторій на банківську (фінансову) і супутню, в тому числі колекторську діяльність юридичних осіб-резидентів України, що не мають ліцензії Банку Росії і зареєстрованих в анексованому Криму до його приєднання до РФ, а також на діяльність фізичних і юридичних осіб, що діють в їхніх інтересах. Мораторій вводиться також на укладання та держреєстрацію будь-яких цивільно-правових угод даних осіб із юридичними особами-резидентами РФ.

Відео дня

Крім того, мораторій планується поширити на виконання територіальними органами Федеральної служби судових приставів РФ судових рішень, винесених до 18 березня 2014 року українськими судами на користь українських банків і інших фінансових організацій, що працювали в анексованому Криму до зазначеної дати. Це дозволить призупинити стягнення боргів кримчан на користь українських банків.

Читайте такожОкупанти відбирають роботу у кримчан без російського паспортаЗгідно з документом, для припинення дії мораторію прокурори окупованих Криму та Севастополя повинні звернутися в суд. Підставою для такого звернення є отримання українським банком та іншою фінансовою організацією ліцензії Банку Росії і виконання ними усіх своїх зобов'язань перед кримськими клієнтами - фізичними та юридичними особами.