REUTERS

Переговори щодо фінансової допомоги Афінам практично зайшли в глухий кут, європейські чиновники пропонують «план Б» щодо Греції, передає «Газета.Ru» з посиланням на The Wall Street Journal.

Як зазначає видання, грецький прем'єр-міністр Алексіс Ціпрас обговорював з високопоставленими європейськими чиновниками прискорення переговорів щодо нової антикризової допомоги. Минулої неділі Ціпрас розмовляв з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і міністром фінансів Нідерландів Йеруном Дейсселблумом, розповіло джерело. За його словами, у понеділок представники Греції та її кредиторів проведуть телеконференцію.

Читайте такожСША готують Греції зустрічну пропозицію після ініціативи "Газпрому"«Тупикова ситуація» в переговорах спонукала деяких міністрів країн єврозони запропонувати обговорення «плану Б» на випадок, якщо переговорний процес завершиться невдачею і Афіни оголосять дефолт, йдеться в матеріалі. Видання підкреслює, що єврозона «втрачає терпіння» через відсутність прогресу в переговорах. За інформацією газети, ідея запасного плану була запропонована на зустрічі міністрів фінансів країн, які входять в блок, в п'ятницю, і ініціаторами виступили представники Словенії, Словаччини та Литви. Як стверджують джерела, Дейсселблум відкинув цю ідею.

Відео дня

Зростаюче бажання обговорити запасні плани свідчить про те, наскільки мало точок дотику сторони знайшли після виборів в Греції в кінці січня, відзначається в матеріалі.