Рост цен негативно отражается на материальном положении украинцев / Фото УНИАН

Відповідні дані містяться в дослідженні GfK Ukraine.

Згідно з дослідженням, українці значно гірше стали оцінювати своє поточне матеріальне становище – відповідний індекс опустився на 4,6 п. – до 23. При цьому індекс очікувань розвитку економіки зріс на 0,8 п. – до 45.

Крім того, українці у квітні стали більш оптимістичними в оцінці динаміки безробіття та інфляції – відповідні показники знизилися на 0,02% та 0,01% відповідно.

Відео дня

На думку аналітиків GfK Ukraine, зростання цін негативно позначається на поточному матеріальному становищі громадян, при цьому дещо поліпшуються економічні очікування. Подальша динаміка споживчих настроїв значною мірою залежатиме від того, наскільки уряду і Нацбанку вдасться стримувати інфляцію заходами жорсткої фіскальної й монетарної політики, не перешкоджаючи відновленню ділової активності.

Читайте такожНацбанк оголосив про стабілізацію валютного ринку і налаштувався на зниження інфляції

Як повідомляв УНІАН, інфляція в Україні в квітні 2015 року, без урахування окупованого Криму та частини зони проведення АТО, прискорилася до 14% з 10,8%, зафіксованих місяцем раніше. У річному вираженні (проти квітня 2014 року) інфляція прискорилася до 60,9% з 45,8%, зафіксованих у березні цього року проти березня 2014 року.

З початку року, за січень-квітень, інфляція становила 37,1%.

Світовий банк погіршив прогноз падіння економіки України в 2015 році до 7,5% з 2,3%, озвучених у січні цього року, і оцінює падіння ВВП країни в 2014 році до 6,8%.