В России придумали как заработать на фитнесе / imagestun.com

У Росії заняття фітнесом або підготовка до здачі нормативів ГТО за рахунок роботодавця є доходом громадянина, з якого він зобов'язаний заплатити прибутковий податок. Крім того, ці витрати компаніям не можна списати на витрати і цим зменшити свій податок на прибуток, як пишуть "Известия", таку позицію Мінфін озвучив у листі, розісланому для застосування податковими органами.

На думку фінансового відомства, оплата співробітникові спортивних секцій — це для нього дохід в натуральній формі.

Читайте такожОбама: через санкції Росія втратила понад $150 мільярдівУ минулому році Мінпраці доповнило «Типовий перелік заходів, які щорічно реалізуються роботодавцем щодо поліпшення умов та охорони праці і зниження рівнів професійних ризиків» заходами, спрямованими на розвиток фізичної культури і спорту працюючого населення. Відповідно, роботодавців зобов'язали направляти до 0,2% своїх сукупних витрат на оплату працівникам занять у фітнес-клубах або на інші спортивні заняття.

Відео дня

Юристи відзначають, що хоча формально позиція Мінфіну відповідає Податковому кодексу, однак вказує на відсутність узгоджених дій між різними відомствами.

Оскаржити дану позицію Мінфіну неможливо: позитивна для компаній судова практика з цього питання відсутня, каже адвокат компанії «Діловий фарватер» Антон Сонічев.

"З одного боку, влада намагається заохотити бізнес піклуватися про здоров'я своїх співробітників і заохочувати їх бажання займатися спортом. А з іншого — податкове навантаження як на самих бізнесменів, так і на громадян, робить подібні ініціативи влади досить витратними, — вважає голова колегії адвокатів «Старинський, Корчаго і партнери» Євген Корчаго. — Особливо відчутними ці витрати стають у період кризових явищ в економіці".