REUTERS

Про це повідомляє Reuters з посиланням на грецьке щоденне видання Kathimerini.

"Пакет реформ складе 12 млрд євро, що більше запланованих раніше 8 млрд євро, оскільки економіка Греції істотно постраждала від двотижневого контролю за переміщенням капіталу і тепер замість 0,5% зростання ВВП країни продемонструє 3% скорочення", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожМеркель: позаплановий саміт ЄС по Греції відбудеться 12 липня

Відео дня

Крім того, офіційний представник грецької влади, що побажав залишитися невідомим, повідомив виданню, що умови надання цього пакету допомоги досі обговорюються.

Умови повинні бути прийнятними для скептично налаштованих кредиторів, і разом з тим не зіткнуться із жорстким опором з боку лівого крила правлячої коаліції Ціпраса "Сіріза" та її молодшого партнера "Незалежні греки", які домоглися від греків жорсткого "ні" на умови ЄС на референдумі 5 липня.

Читайте такожГреція до 9 липня має надати єврозоні план реформ, щоб отримати нове фінансування - Туск

Як повідомляв УНІАН, 8 липня Греція подала офіційну заявку про надання фінансової допомоги з Європейського стабілізаційного механізму (ESM).

Разом з тим, президент Європейського центрального банку Маріо Драгі заявив про безпрецедентні сумніви шанси на порятунок Греції від банкрутства.