2000.ua

Як повідомили УНІАН в прес-службі ГПУ, в ході роботи робочої групи, яка працює над поверненням в Україну коштів, одержаних злочинним шляхом колишніми високопосадовцями України, Генпрокуратурою підготовлено законопроект про зміни до Кримінального процесуального кодексу України, які передбачають удосконалення інституту арешту та процедури спеціального досудового розслідування.

Читайте такожПатріарх Кирило нагородив грамотою міністра Януковича Клименка

Керівник міжвідомчої робочої групи - заступник генпрокурора Віталій Касько звернувся до Адміністрації президента з проханням підтримати запропонований відомством законопроект і розглянути питання його внесення на розгляд Верховної Ради.

Відео дня

У ГПУ підкреслили, що запровадження положень законопроекту дозволить більш ефективно забезпечити виконання кримінальних покарань майнового характеру, відшкодування збитків, завданих кримінальним правопорушенням, а також здійснення заходів кримінально-правового характеру, у тому числі щодо юридичних осіб.

"Зокрема запропоновані зміни покликані удосконалити процедуру ініціювання перед судом арешту майна, яке намагається приховати правопорушник шляхом передачі його у володіння іншим особам. У разі схвалення парламентом запропонованих змін з'явиться реальна можливість подавати до суду докази належності майна підозрюваному у корупції чиновнику, яке оформлено на його родичів або знайомих, та накладати на нього арешт за рішенням суду з метою подальшої конфіскації. Загалом законопроект покликаний вирішити низку проблем, які на сьогодні існують у сфері повернення з-за кордону активів, одержаних колишніми високопосадовцями за рахунок розкрадання державного майна", - додали у Генпрокуратурі.