Темпы девальвации гривни должны замедлиться / Фото УНИАН

«За останні 20 років середньорічні темпи девальвації національної валюти становили близько 10% (по відношенню до долара США). В наших оцінках ми виходимо з припущення, що започатковані реформи матимуть позитивний вплив на економічну систему, а тому закладаємо 5% середньорічної девальвації на наступні 20 років», - йдеться в аналітичному звіті Case Ukraine у рамках проекту «Ціна держави: популярна економіка», опублікованому на сайті організації.

Експерти зазначили, що поступове ослаблення національної валюти буде продовжуватися, оскільки девальвація обумовлена фундаментальними хворобами економіки України, включаючи високе споживання імпортних енергоносіїв і погану якість українських споживчих товарів.

Читайте такожМВФ: Українська економіка залишається вкрай вразливою, але видно ознаки відновлення

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, з моменту переходу до гнучкого курсоутворення на валютному ринку за 2014 рік і два місяці 2015 року гривня знецінилася до долара США за офіційним курсом у 3,8 разу до нового історичного мінімуму на рівні 30,01 грн/дол.

Після введення Національним банком України низки обмежень на валютному ринку і отримання першого траншу від Міжнародного валютного фонду в рамках нової програми гривня менш ніж за два тижні зміцнилася, і коливається в межах 21-23 грн/дол. протягом останніх чотирьох місяців.