REUTERS

Про це сказав у коментарі УНІАН голова представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімао Фан. 

Відео дня

«Ми бачимо ранні ознаки стабілізації. Фіскальний дефіцит вдалося скоротити, ми бачимо стабілізацію банківського сектора, відплив капіталів вдалося призупинити. Ми бачимо стабілізацію валютного курсу. Резерви зросли – завдяки допомозі міжнародних організацій. Тобто ознаки стабілізації є, - сказав Фан. - Однак важливо, щоб країна зберегла їх. І це багато в чому залежить від політики влади. Ситуація дуже вразлива. Якщо ми хочемо зростання в наступному році, необхідно продовжувати реформу банківського сектору, енергетичного сектору, проводити судову реформу, покращувати ділове середовище. Це структурні реформи, які вкрай важливі для України. Але я оптиміст в тому, що економіка дійсно почне одужання в наступному році».

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів розглядає три сценарії розвитку економіки України в 2015 році, згідно з якими падіння ВВП країни очікується на рівні від 11,9% до 5,5%. Згідно з прогнозами Міжнародного валютного фонду і Європейського банку реконструкції і розвитку, ВВП України в 2015 році впаде на 9%. Світовий банк прогнозує падіння ВВП країни в цьому році на 7,5%. Разом з тим, зростання економіки в середньому на 1-2% очікують вже в 2016 році і в уряді, і в міжнародних фінансових організаціях. 

Крім того, в Міністерстві фінансів припустили, що економіка України при збереженні позитивних сценаріїв її розвитку та щорічному зростанні на рівні не менш як 4% може зрости до 2040 році до 600 млрд дол. із 84 млрд дол. за підсумками 2015 року.