REUTERS

Про це повідомила заступник глави Мінекономрозвитку - торговий представник України Наталія Микольська на семінарі в Києві.

"Ми будемо крок за кроком, як тільки буде стабілізуватися макроекономічна ситуація, скасовувати обмеження на валютному ринку, які є. Принаймні, ми будемо просити Нацбанк зробити це", - сказала вона.

За словами торгпреда, діючі обмеження негативно впливають на динаміку зовнішньоекономічних торгових операцій.

Відео дня

"Потрібно думати над тим, як спрощувати процедури торгівлі. Наприклад, угода Всесвітньої торговельної організації про спрощення торгівлі - УНІАН) не передбачає питання спрощення валютного регулювання, але він зараз стоїть гостро", - підкреслила Микольська.

Читайте такожГонтарева вважає, що поки рано скасовувати валютні обмеження

Як повідомляв УНІАН, з моменту переходу до гнучкого курсоутворення на валютному ринку за 2014 рік і два місяці 2015 року гривня знецінилася до долара США за офіційним курсом у 3,8 рази до нового історичного мінімуму на рівні 30,01 гривні/долар.

Після введення НБУ низки обмежень на валютному ринку і отримання першого траншу від МВФ у рамках нової програми, гривня менш ніж за два тижні зміцнилася і коливається в межах 21-23 гривні/долар протягом останніх чотирьох місяців.

Національний банк України 21 серпня продовжив покрокову скасування адміністративних обмежень на валютному ринку, розширивши можливості для юридичних осіб з перерахування іноземної валюти за кордон на підставі індивідуальних ліцензій.