REUTERS

Греція наступного тижня отримає 800 мільйонів євро з бюджету ЄС у рамках плану по зайнятості та економічному зростанню 2014-2020 років загальним обсягом 35 мільярдів євро, повідомляє Прайм з посиланням на ЄК.

"В цілому ж протягом 2015 року буде надано майже 1,4 мільярда євро та 1 мільярд євро – 2016 року. Крім того, ці виняткові заходи дадуть можливість Греції витратити приблизно на 2 мільярди євро менше коштів свого національного бюджету", - говориться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, план по зайнятості та економічному зростанню призначений, зокрема, для підтримки програми реформ, яка була погоджена країною з ЄК та міжнародними партнерами в рамках третьої програми фінансової підтримки.

Відео дня

Читайте такожЦіпрас обіцяє за 20 місяців повернути Греції доступ до ринків капіталу

Як раніше повідомлялося, в серпні у Греції була схвалена третя програма кредитів загальним обсягом до 86 мільярдів євро в обмін на коригування економіки, в тому числі, за рахунок реформ. Кошти наразі виділяє Європейський механізм стабільності (ESM), у ЄС очікують, що до кредитування підключиться й МВФ.