REUTERS

Місія міжнародного валютного фонду щодо другого перегляду програми розширеного фінансування EFF прибуде в Україну на наступному тижні.

Про це у ході брифінгу повідомила голова Національного банку України Валерія Гонтарєва.

Глава НБУ зазначила, що невирішеним залишається питання державного бюджету на наступний рік, який хоче побачити місія.

Відео дня

"Ми чекаємо її (місію МВФ – УНІАН) наступного тижня, але офіційного листа поки ще не отримали. З боку Національного банку ми узгодили всі питання ще в минулий приїзд місії, питання залишаються на території бюджетного процесу. Питання приїзду місії залежатиме від того, коли Мінфін підтвердить, що вони зверстали бюджет і готові прийняти місію. Але чекаємо наступного тижня", - сказала вона.

Голова НБУ зазначила, що Україна сподівається за результатами місії до кінця року отримати черговий транш кредиту МВФ, що дозволить збільшити міжнародні резерви з поточних 13 мільярдів доларів до 15 мільярдів доларів США, а також відкриє для України доступ до фінансування з інших джерел на суму понад 2 мільярда доларів США.

Читайте такожМісія МВФ повернеться в Україну на початку листопада

Як повідомляв УНІАН, місія Міжнародного валютного фонду 2 жовтня завершила свою роботу в Україні в рамках другого перегляду програми, але конкретне рішення з приводу подальшого співробітництва з нашою країною поки не прийнято.

11 березня МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) загальним обсягом 17,5 мільярда доларів строком на 4 роки. Перший транш за новою програмою обсягом 5 мільярдів доларів Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 мільярда доларів – 4 серпня.