/ УНИАН

Кабінет міністрів України сьогодні проведе зустріч представників усіх міністерств для обговорення підготовки до приїзду місії Міжнародного валютного фонду, яка очікується на наступному тижні.

Про це в ході зустрічі з учасниками Американської торгової палати заявила голова Нацбанку Валерія Гонтарєва.

"Сьогодні у нас ввечері в Кабміні зустріч всіх міністерств з приводу підготовки до візиту цій місії", - сказала вона.

Відео дня

При цьому Гонтарєва зазначила, що МВФ погодив з Нацбанком всі умови, необхідні для отримання третього траншу за програмою, а не узгодженими залишаються питання бюджету на наступний рік, податкової реформи і призначення антикорупційного прокурора.

"З боку НБУ у нас повна кооперація з МВФ. НБУ погодив все ще в минулий візит місії. На жаль, у нас питання в антикорупційному прокурора, ще не зведений до кінця бюджет, ще не вирішено, стара або нова податкова база буде, і так далі", - сказала глава Нацбанку.

Читайте такожМісія МВФ повернеться в Україну наступного тижня - Гонтарева

Як повідомляв УНІАН, місія Міжнародного валютного фонду щодо другого перегляду програми розширеного фінансування EFF очікується в Україні наступного тижня. Місія Міжнародного валютного фонду 2 жовтня завершила свою роботу в Україні в рамках другого перегляду програми, але конкретне рішення з приводу подальшого співробітництва з нашою країною поки не прийнято.

11 березня МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) загальним обсягом 17,5 мільярда доларів строком на 4 роки. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 мільярдів доларів Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 мільярда доларів – 4 серпня.