REUTERS

Відтік капіталу сформувався в основному під впливом операцій першого півріччя 2015 року, переважно пов'язаних з погашенням зовнішньої заборгованості, пише Рейтер.

Читайте такожВідтік капіталу з Росії в 2015 році може скласти 70-80 мільярдів доларів - Мінфін РФ

"Поточна оцінка чистого вивезення капіталу приватним сектором склалася також з урахуванням деякого збільшення іноземних зобов'язань інших секторів за результатами жовтневих розміщень нерезидентами єврооблігацій та інших боргових цінних паперів в інтересах окремих російських резидентів", - пояснив ЦБР.

Відео дня

Норнікель розмістив на початку жовтня єврооблігації на $1 мільярд, а Газпром - трирічні євробонди на 1 мільярд євро, ВТБ викупив євробонди з ринку на суму близько $700 мільйонів в доларах США, швейцарських франках та австралійських доларах.

Читайте такожПрямі інвестиції у Росію скоротилися в два рази

За попередньою оцінкою Банку Росії, в січні-жовтні 2015 року позитивне сальдо поточного рахунку платіжного балансу склалось у розмірі $54,8 мільярда, перевищивши рівень відповідного періоду 2014 року ($48,2 мільярда) за рахунок скорочення статей поточного рахунку, які традиційно складаються з дефіцитом (переважно, балансу послуг та інвестиційних доходів), на тлі істотного стиснення торгового балансу під впливом падіння цін на енергоносії.