НБУ, Нацбанк / facebook.com/NationalBankOfUkraine

Національний банк України сьогодні, 18 листопада, оголосив про проведення аукціону на міжбанківському валютному ринку з продажу валюти в обсязі до 50 мільйонів доларів США, повідомили УНІАН у прес-службі регулятора.

Вчора, 17 листопада, НБУ також оголошував аукціон з продажу валюти в обсязі до 50 мільйонів доларів США, за результатами якого продав банкам 5,3 мільйона доларів за середньозваженим курсом 23,6698 гривні/долар.

Коментуючи підсумки вчорашнього аукціону, регулятор зазначив, що для згладжування надмірних коливань курсу гривні на продаж була виставлена валюта об'ємом до 50 мільйонів доларів, але попит з боку банків виявився низьким.

Відео дня

Читайте такожНацбанк опустив офіційну гривню до 23,77 за долар

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 листопада, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку до середини торгів встановилися на рівні 24,00/24,10 гривні/долар.

За даними НБУ, середньозважений курс гривні на міжбанку до 12:30 встановився на рівні 23,9930 гривні/долар, до цього годині укладено 89 угод на суму 27,70 мільйона доларів.

Українська гривня в лютому цього року знецінилася до долара США за офіційним курсом до нового історичного мінімуму на рівні 30,01 гривні/долар. Після введення НБУ ряду обмежень та отримання першого траншу від Міжнародного валютного фонду в рамках нової програми гривня зміцнилася до 21-23 гривні/долар та утримувалася в цьому коридорі більш ніж півроку.

протягом останніх тижнів діапазон коливань курсів на міжбанківському валютному ринку зсунувся в бік здешевлення гривні, що, на думку НБУ, пов'язано з проведенням в Україні місцевих виборів.