REUTERS

Про це повідомляється на сайті Національного банку України з посиланням на заяву заступника голови НБУ Владислава Рашкована під час наради з керівниками найбільших банків 1 грудня.

Відео дня

«З 1 грудня українська банківська система переходить на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку. Це визначна подія, на яку банки чекали впродовж останніх 17 років», - зазначив Рашкован. 

За його словами, для реалізації цього проекту з лютого 2015 року було проведено пілотний проект, а також відбулися два семінари Світового банку, на яких бухгалтери банків знайомилися з міжнародними стандартами обліку. 

«Ми також провели конференцію для бухгалтерів, на якій отримали коментарі і відгуки до наших інструкцій, які вже прийнято в Національному банку», - додав Рашкован.

Читайте такожНБУ ще не завершив роботу над новою методикою оцінки кредитних ризиків для банків

Як повідомляв УНІАН, НБУ привів проміжну (квартальну) фінансову звітність банків відповідно до вимог міжнародних стандартів фінансової звітності, зобов'язавши банки складати квартальну фінансову звітність за новими вимогами, починаючи з першого кварталу 2016 року. Квартальна звітність відповідатиме річній, що спростить співставлення інформації за різні періоди.