REUTERS

Національний банк України сьогодні, 2 грудня, провів аукціон з купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку, у ході якого купив у банків 9 мільйонів доларів США.

Як повідомляється на сайті НБУ, середньозважений курс за підсумками аукціону склав 23,4722 гривні/долар, а загальний обсяг прийнятих на аукціон заявок – 26,30 мільйона доларів.

Читайте такожВрятувати гривню: НБУ сьогодні продав банкам майже $17 мільйонів

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Національний банк почав регулярні аукціони з купівлі валюти на міжбанку для накопичення міжнародних резервів 17 вересня. У вересні регулятор купив на аукціонах 152,249 мільйона доларів, у жовтні купив 300,5 мільйона доларів, продав - 46,5 мільйона доларів.

В кінці жовтня котирування на міжбанку зрушилися у бік ослаблення гривні – до 23-24 гривні/долар, у зв'язку з чим з 30 жовтня НБУ періодично почав продавати валюту на аукціонах, витративши на дані цілі близько 150 мільйонів доларів протягом трьох тижнів.

Читайте такожНацбанк погіршив прогноз по золотовалютним резервам до кінця року

25 листопада НБУ заявив про досягнення рівноваги на валютному ринку, оскільки анонсовані аукціони з купівлі та продажу іноземної валюти на міжбанку не відбулися, попит і пропозиція на ринку врівноважилися самостійно, а курс гривні в ході торгів зміцнився.