REUTERS

Міністерство регіонального розвитку і житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) планує наступного року збільшити фінансування об'єднаних територіальних громад і створити фонд енергоефективності, повідомив в ході публічного звіту Кабінету міністрів віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку та будівництва Геннадій Зубко.

"Наступного року дуже амбітне завдання стоїть перед нами – це збільшення Державного фонду регіонального розвитку, який в першу чергу буде спрямований на підтримку інвестиційних проектів", - сказав він, додавши, що сьогодні на підтримку об'єднаних територіальних громад у державному бюджеті передбачено 1,2 мільярда гривень.

Крім того, Зубко повідомив, що на 2016 рік уряд ставить перед собою мету створити спеціалізований фонд енергоефективності литовської моделі.

Відео дня

Читайте такожЗемлі за межами населених пунктів передадуть територіальним громадам

Як повідомляв УНІАН, Україна з 2014 року проводить реформу бюджетної децентралізації, передаючи на місця управлінські та фінансові повноваження. Заявлені перетворення повинні принести регіонах у цілому близько 40 мільярдів гривень додаткових доходів на рік.

Читайте такожТериторіальним громадам наступного року виділять на розвиток 5,7 мільярда

У той же час, на центральному рівні залишається можливість надання фінансової допомоги регіонам, у тому числі завдяки Фонду розвитку територіальних громад. Бюджет такого фонду в 2015 році становить 3,5 мільярда гривень. Однак за підсумками січня-серпня 2015 року фонд зміг виділити на місця лише 1,3 мільярди гривень, що складає трохи менше 40% від необхідних для реалізації різних проектів коштів.