president.gov.ua

Як повідомили у прес-центрі посольства України у США, обсяг асигнувань Державному департаменту на потреби допомоги для України на 2016 фінансовий рік становитиме не менше 658 млн 185 тис. дол., що на 145 млн дол. більше від початкового запиту.

Читайте такожУ Росії назвали терміни подачі позову до суду проти України через "борг Януковича"

"Сукупно кошти, які виділяються Держдепартаменту та Міністерству оборони США і можуть бути використані на програми військової та безпекової допомоги Україні, можуть перевищити суму у 300 млн дол., яка була закладена у Бюджеті на потреби національної оборони", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що ці асигнування включають і 250 млн дол., що виділяються Україні через Міністерство оборони США і можуть бути спрямовані, зокрема, на: проведення навчань, надання військового обладнання, летальної зброї оборонного характеру, логістичну підтримку, постачання та послуги, розвідувальну підтримку для збройних сил та структур національної безпеки України.

"Також важливим положенням законодавства про бюджетне фінансування є зняття понад 40-річного обмеження на експорт американської сирої нафти, що у перспективі має сприяти посиленню енергетичної безпеки країн Європи, у тому числі зменшенню залежності України від постачання російських енергетичних ресурсів", - наголосили у посольстві.